"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2012 m. gruodžio 14 d., penktadienis

Saldusis stiklainis*

 Jaučiuosi apsipatenkinus, nes pasidariau "saldųjį stiklainį". Vieni darosi "cookie jar", kiti - "candy jar", o aš pasidariau "karamelinių avižų jar" pagal seną mamuko receptą. Šiaip jau šį reikalą buvau užmiršusi, bet vakar, besisvečiuojant pas draugus, mane pavaišino skaniu keksiuku-pyragiuku (net nežinau kaip pavadinti), kuriame buvo avižų ir šis man priminė tai, ką šiandien ir pasidariau.
Gaminimas labai nesunkus, nes net ir aš - ta, kuri jau bijo bekelti koją į virtuvę dėl nuolatinių nesėkmių - sugebėjau padaryti viską taip, kaip ir turi gautis. (O gal čia genai? che che che)... Tai va.  
 Reikės: kiek norit trijų grūdų dribsnių (arba avižų), sviesto kepimui, smulkintų žemės riešutų ir saulėgrąžų saujelės, kelių supjaustytų datulių, šiek tiek cukraus ir kelių šaukštų medaus.  
 Kaip darom: trijų grūdų dribsnius kepiname svieste, kol šiek tiek pakeps, toliau suberiam riešutukus, sėmkes ir datules ir toliau kepame. Kai jau jaučiame, kad artėjame link kepimo pabaigos, įberiame keptuvėn cukraus ir prikrauname ten medaus (pagal skonį)... Viską iš širdies makaluojame, kol avižos sukimba su riešutukais ir t.t. O tada galite formuoti sausainius, "saldainius" (gerai sustingsta) arba kaip aš, viską sukrauti į stiklainį! Vuolia!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą