"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2011 m. balandžio 26 d., antradienis

Sausainių su varške tepliai

Nervinausi nervinausi, bet nusibodo, todėl įjungiau režimą "dzin" (kai šį sakinį rašiau Justulei, tai šiek tiek kitaip skambėjo, bet blog'e vis tiek reikia cenzūros) ir nuėjau sausainių su varške darytis. Kadangi nežinojau tikslaus recepto, tai bandžiau prisiminti, kaip darė mama... Tačiau, kad nebūtų vien mamas nuopelnai, tai įdėjau ir savo ingridientų čiut čiut...

Tai štai - sausainių su varške tepliai (pati sugalvojau pavadinimą). Sausainiai "Gaidelis" su gaidelio atvaizdu (!!!). Kodėl čia taip pabrėžiu? nes nepamenu, kada valgiau tikrą "Gaidelio" sausainį nuo vaikystės laikų (visada perku tokius kitokius, nu ne su gaidelio atvaizdu, o kažkokiais burbuliukais... nu kitokius!).
Varškės įdaras: varškė (mamas pirkta kažkokia "Lankų" su karve, matyt, popigam), braškinio jogurto keli šaukštai, cukrus, cukrus, cukrus, cinamonas, irrrrrr..... kriaušės, kurias reikia sutarkuoti kad būtų tyrė (nu tokia, kokią lialiam mažiem duoda, kai dantys dar nelabai funkcionuoja). Kadangi man šis gėris skystokas gavosi (matyt nuo kriaušių sulčių), tai kad būtų tirštesnis ir labai nevarvėtų visur, įtrupinau tų pačių sausainių... ir aptepliojau sausainius. Niom. Palikau sustingti valandikei ir neišlaukus, kol gerai suminkštės, du tokius "bokštukus" suvalgiau, o kiti vis dar minkštėja...
Šiaip galima su visokiais skoniais žaisti... pvz.: persikų tyrė arba smulkučiai gabaliukai plius kakava (įdedami į varškę), ananasai plius braškinis jogurtas, braškės ir koks nors jogurtas ir t.t.

Tai tiek, pasidalinau tuo, ką seniai visi žinojo, dabar galiu eit toliau nervintis.

5 komentarai: