"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

rauginti kopūstai ir Hocenplocas


Prisimenat, kad pasktiniam įraše sakiau, jog greitai bandysiu daryti raugintų kopūstų sriubą? Šiandien išaušo ta diena, kai kambariokės Ramintos puode garuoja mano sriuba. Kažkodėl kiekvieną kartą pagalvojus apie raugintus kopūstus, prieš akis iškyla plėšikas Hocenplocas iš vienos vaikiškos knygutės, kurią skaičiau gal prieš 12 metų... Toje knygelėje yra tokia scena: šviečia saulė, mergytė su berniuku bėgioja po kambarius, o jų močiutė verda raugintų kopūstų sriubą ir kepa dešreles. Ore sklando maisto kvapas... (kažkas tokio). Nors šiandien ir beveik nešvietė saulė, bet mano kaimynam tikrai jačiasi raugintų kopūstų aromatas. :D


Kaip dariau? Jaučiu, kad visi ir taip žinot (čia tik man vienai dabar sriubų virimo pirmi kartai).
Tai va: į užvirusį vandenį puode metamos supjaustytos bulvės, morkos ir dedami rauginti kopūstai. Tada įmetami keli lauro lapai, keli juodieji pipiriukai, sultinio kubelis. Verdam! Per tą laiką supjaustome rūkytą šoninę ar lašinukų, svogūną. Šoninę/lašinukus pakepame tol, kol išsiskiria riebaliukų ir tada sumetę svogūno gabaliukus pakepame dar, kol svogūnai pagels. Sriubai jau beveik išvirus, supilame keptuvės turinį į puodą ir dar šiek tiek paverdame. Vuolia.

* kaip visada, visko dedame pagal skonį ;D

R.

6 komentarai:

  1. Bon apetit! ;)

    Vaikystėje irgi skaičiau knygutę apie plėšiką Hocenplocą. Vokiečių rašyta knygutė, o jie ten labai mėgsta raugintus kopūstu ir keptas dešreles.
    Nepatikėsi! Važiuodamas iš dantistės užsinorėjau virtų/tušytų raugintų kopūstų su dešrelėmis. Bet nemoku tušyti, tai sriuba irgi kaip išsigelbėjimo variantas. Pagal receptą sprendžiu, kad Ropyt tampi kulinare :D.

    AtsakytiPanaikinti
  2. alijošiau, mokaus mokaus... o tai nuslabsiu nieko gero nevalgydama ;D

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš ir nesuprantu kas čia darosi su tom sriubom :o kažkoks neatrastas talentas ar kas... :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. užtat mano talentas virti sriubas nuslopo, bet atsirado kitų maisto gaminimo talentų :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. juste, aš taip išsikraunu nuo kakiško gyvenimo...:/ sriubas virdama

    AtsakytiPanaikinti