"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Liūdnas debesiukas virtuvėje

Pastarosiomis dienomis mane labai patraukė sriubos. Norisi valgyti valgyti valgyti, o paskui miegoti. Nors nesu kulinarė ar šiaip labai mėgstanti gaminti maistą, tačiau, kai labai nori, tai tenka prisiversti ir ratais aplink puodą pabėgioti kaip kokiai raganaitei.
Tai va prisiskaičiau visokių receptų pagooglinus ir galiausiai, kažką pridėjus, kažką atėmus, išsiviriau dvi sriubytes: kopūstų su vištiena ir burokėlių su mėsos kukuliais. Žinau, kad tokios jau čia ir sriubos (daugelio išlavintam skoniui - grynas niekis), tačiau receptus užsirašysiu čia pati sau, nes visokius popiergalius greitai išmėtau, o paskui vėl raudu, kad nežinau, ką pasidaryti ir t.t.

1. Kopūstų sriuba su vištiena.


Reikės:
  • Kopūsto (būtent žalio, o ne kokio rauginto)
  • Kelių bulvių
  • Morkos
  • Poro
  • Sultinio kubelio
  • Rūkytos vištienos kulšelės (nom nom)
Supjaustom bulves ir morkas ir metam į verdantį vandenį. Reikia leisti šiek tiek pavirti, o per tą laiką supjaustome kopūstą, porus. Kai pamatome, kad bulvės su morkomis apvirė, sumetame kopūstus ir porus... Paverdame. Tada paskandiname sultinio kubelį puode... Pakarštavojam, ar sultinio pakanka. Tada sumetame papjaustytą gabaliukais rūkytą vištieną. Čiut čiut paverdame ir vuolia!


2. Burokėlių sriuba su mėsos kukuliukais

Reikės:

  • Marinuotų burokėlių
  • Kelių bulvių
  • Morkos
  • Pomidoro
  • Poro
  • Mėsytės (jautiena, kiauliena... nelabai svarbu)
  • Kiaušinio
  • Pipirų
  • Lauro lapų
  • Sultinio kubelio
  • Šaukšto kokio skanaus pomidorų padažo
  • Druskos
Tai va. Kukulių receptą nusižiūrėjau iš "Beatos virtuvės": mėsą sumaišyti su pipirais, druska ir kiaušiniu. Formuoti kukuliukus ir dėti juos į verdantį vandenį su šiek tiek pipiriukų bei lauro lapais. Sumažinti ugnį ir nugriebti putas. Kukulius pavirti apie 10 min. Toliau pjaustyti bulves, morkas ir jas mesti į puodą. Leisti viskam pavirti. Tada dėti į puodą sutarkuotus marinuotus burokėlius, supjaustytus porus ir pomidorus. Įmesti sultinio kubelį ir leisti viskam pavirti. Galiausiai jau viskam išvirus įdėti į sriubą pomidorų padažo ir po kokios pusės minutės jau galime puodą nukelti nuo ugnies. Šaukštus į darbą!

*Visus ingridientus reikia dėti pagal savo nuožiūrą. Pvz. aš nelabai mėgstu virtų morkų, todėl jų daug neprikraunu, tačiau bulvių dedu nemažai.
Greitu metu planuoju virti raugintų kopūstų arba pupelių sriubą. Pranešiu, kaip sekėsi.

Be sriubų virimo, dar užsiimu kursinio rašymu, kuris laaabai sunkiai sekasi. Ant pirštų jau skaičiuoju dienas iki sesijos pradžios ir paslapčia nervinuosi. Širdies reikalus trumpam išjungiau, nes jie jau per gerklę lenda, norisi pabėgti ir pasislėpti kokioje spintoje nuo jų. Tai va. Tiek.

Jūsų,
R.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą