"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2013 m. spalio 28 d., pirmadienis

Meduolinis

Vakar (čia!) rašiau, kad darysiu meduolių pyragą. Tai vat, šiandien vos prabudusi tepenau į virtuvę žiūrėti, ar gerai ten jis šaldytuve susistovėjo. Ogi puikiai! Šįkart jis gavosi daug skanesnis negu pirmą kartą darant (galbūt dėl citrinos?). Dabar valgau ir mąstau, kad nors gaminimas yra super lengvas ir užtrunka max 10 minučių, tačiau šis pyragas nepadarytų gėdos net jei būtų patiektas su gimtadienio žvakutėm.

Daugeliui mergaičių šis receptas yra žinomas, tačiau gal dar atsiras kokia viena, kurią sugebėsiu nustebinti.
Reikės: poros pakelių meduolių, 3 didelių bananų, didesnio grietinės indelio, citrinos (nors citrinos nėra recepte, aš į grietinę įspaudžiau jos sulčių ir patarkavau žievelės). Tikrame recepte reikia dėti į grietinę smulkaus cukraus, tačiau net ir be jo meduolinis gaunasi saldus.
O daryti jį labai paprasta. Tiesiog smulkiai sutrupiname dalį meduolių, tolygiai pasklaistydami indelyje ir taip formuodami pagrindą, ant kurio pilame grietinę, dedame grežinėliais supjaustytus bananus, tada vėl trupiname meduolių kitą sluoksnį, vėl pilame grietinę, dedame bananus ir t.t. :) Viršutinio sluoksnio sutrupintų meduolių užpilti grietine nebereikia. Tada švelniai paspaudžiame pyragą kokia mentele, kad trupiniai gražiau sugultų ir dedame šaldytuvan, kad grietinė atliktų savo darbą, t.y. sulipintų meduolių trupinius. Vuolia. Maniškis gavosi dviejų grietinės sluoksnių ir svėrė kokį 1,5kg. ;D

Smagaus gaminimo!
R.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą