"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2012 m. sausio 3 d., antradienis

Pažadukai šiems metams

- out of loneliness, out of loneliness
What would you say if I asked of you
- out of loneliness, out of loneliness
Could I be with you?
Can I be with you?" (Hello Saferide)

Šiandien geriu šiltą arbatą vienatvės draugijoje. Kartais tokia draugija man patinka. Vienatvė išklauso mano mintis, padeda jas sudėlioti teisinga linkme, kuri sugeba nuraminti, leidžia tyliai užmerkti akis, o jas atmerkus pasijusti geriau.

Šiais metais bandysiu praleisti kuo daugiau laiko su man brangiais žmonėmis, stengsiuosi mažiau išlaidauti, dažniau sukiotis virtuvėje ir barstytis miltais bandant išsiaiškinti savo kulinarinius sugebėjimus, galbūt prisiversiu vėl pradėti skaityti grožinę literatūrą (ne tik "Vampyrės dienoraščio" knygas), kurią imsiu iš bibliotekos (nepirksiu!), stengsiuosi mažinti savo kenksmingus įpročius (pvz. ilgas nemigos naktis ir pelėdžiuko miegojimo ypatumus dieną, nervinimąsi dėl menkniekių, liūdesiukus ir dar kai kurias kitas negerybes ;)), ir prižadu, kad dažniau rašysiu į blogą (ne dėl to, kad kas nors galbūt jį skaito, bet dėl savęs, kad vėliau galėčiau skaityti senus įrašus ir matyti, ar keičiuosi, nes keistis aš noriu). Šiais metais stengsiuosi dažniau sakyti tai, ką tikrai noriu garsiai ištarti ir mažiau bijosiu, kad būsiu nesuprasta... Nežinau, kiek pažadukų pavyks išpildyti, bet pabandysiu, nes bandyti yra geriau, nei sėdėti sudėjus rankas ir laukti, kol kiti keisis vietoje tavęs.


Ar dabar norėčiau būti su kuo nors? Nežinau. Tikriausiai taip, tik jeigu tas žmogus sutiktų tyliai gerti šiltą arbatą su manimi ir mano vienatve. Nenorėčiau kalbėti, nenorėčiau šypsotis, tačiau galėčiau ilgai ir ramiai žvelgti kitam į akis, apkabinusi arbatos puodelį delnais, ... ir nebyliai klausti, kas bus toliau?

Jūsų,
Rūta

2 komentarai:

  1. aha, ir prašom ten tais kulinariniais gaminiais pasidalint ir čia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. spėju, kad kai ateis paskaitų metas, visi šie pažadukai bus pamiršti ;)

    AtsakytiPanaikinti