"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Jūros ir vandenynai


Labas vakaras, sekmadieni!

Ir vėl liūdnas debesiukas rašo iš virtuvės (bandau tęsėti vieną iš pažadų, kad sukiosiuosi dažniau virtuvėje)! Vakar labai norėjau pabandyti pasigaminti kažką iš "žuvies" skyriaus, tai prisipirkau krevečių :D ...

Mišrainei: virtų ryžių, pomidoro, majonezo, agurko kiek norit, poros virtų kiaušinių, poro gabalėlio (ne taip stipriai jaučiasi negu svogūnas), kario prieskonių ir druskos pagal skonį (jei turit grynai ryžių prieskonių (ten karis sūrokas), tai berkite jų ir nebereiks druskos).
Virtas šaldytas krevetes su galvytėm, akytėm, kojytėm ir uodegytėm atšildykit, nuplaukit, ir kepkite svieste, kepimui judant link pabaigos suberkite susmulkinto česnako skiltelę ir dar pakepkite. (Kiek laiko kepti nežinau, kepiau pagal nuožiūrą. Labai persistengti nereikia, nes jos juk jau virtos.)
Mišrainę ir krevetes įdėti į šaldytuvą ir palaikyti, kol atšals... O tada jau niom niom :D

Šiaip supratau, kad yra daug patogiau pirkti jau "išgliaudytas" krevetes, nes paskui nereikia vargti... o tai tikrai savotiškai užknisa :)... Kol išgliaudai, sumeti ant mišrainės, tai praeina kokios 5 min tikrai, o kai valgyti labai nori, tai tos 5 min prailgsta ir atrodo, kad jau valandą darbuojiesi. Ir šiaip su akytėm, kojytėm, galvytėm, uodegytėm jos kiek kraupokai atrodo.

P.S. kepant jos gal ir ne kiekvienam malonų kvapą skleidžia, bet mūsų kaimynas, kuris pats sau ir panelei dažnai valgyt daro, žiūrėjo žiūrėjo į keptuvę ir pasakė, kad skaniai kvepia ir jis krevetes mėgsta. Būčiau pavaišinus, bet kadangi pirmą kartą tokias gaminau, bijojau žmogų nunuodyti.

All in all, nesitikėjau, bet buvo tikrai skanu.

Sėkmės,
R.

3 komentarai:

  1. kai tu jas valgei, jos į tave žiūrėjo :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. neŽiūrėjo, prieš valgant aš jas visas išlukštenau :D taigi galvytės, akytės, kojytės, uodegytės žiūrėjo į šiukšlių dėžę :D

    AtsakytiPanaikinti