"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2014 m. rugpjūčio 10 d., sekmadienis

Įdomu gal tik mergaitėms*11

Pagaliau prisiruošiau parašyti vienuoliktą įrašą, skirtą mums, mergaitės! Prabėgo beveik du mėnesiai nuo mano paskutinės rašliavos, todėl esu šiek tiek susikuklinusi dėl savo tinginukų, tačiau ir susijaudinusi, nes noriu pasirodyti, ką išbandžiau. :) Kaip ir žadėjau praeitą mėnesį skyriau šiek tiek daugiau dėmesio pakuočių skaitymui, produktų, su mažesniu chemijos kiekiu, paieškai.

1. Pradėsiu nuo labiausiai patikusio produkto praeitą mėnesį - NAKED Volume Weightless plaukų kondicionieriaus. Ant pakuotės rašoma, kad jis 97% natūralus (?). Dėl to natūralumo dar kyla klausimų (pridedu ingridientų sąrašą, jei kam įdomu), tačiau plaukams jis tikrai patiko: nors daug apimties ir nepridėdavo, tačiau jie likdavo purūs ir švelnūs. Galiu pasidžiaugti ir nuotaikingu buteliuku-tūbele, linksmai aiškinančiu, kad šis produktas nebuvo testuotas su gyvūnais. Kondicionieriaus kvapas nėra įkyrus ar "sintetinis", todėl juo taip pat mėgavausi. Viską susumavus galiu jį drąsiai įrašyti į mėgstamų produktų sąrašą. 10/10 Kaina: turėtų kainuoti apie 5 svarus, tačiau tąkart man buvo itin sėkminga diena, nes net 1,5 svaro nemokėjau. 

2. Tęsiant temą apie NAKED produkciją, išbandžiau vaikišką braškių kvapo šampūną (nors tikromis braškėmis jis tikrai nekvepėjo :( ). Netikėtai mano smegenėlės subangavo ir sumąstė, kad mano plaukus sugebės išplauti ir vaikams skirta priemonė. Deja... kaskart plaukus trinkti reikėdavo du kartus. :D Pati šampūno konsistencija buvo itin skysta (gal tai būdinga vaikiškiems šampūnams?), todėl pasirodė sunku jį išlaikyti delne, šliūkštelėjus jo kiek daugiau. Antrą kartą nepirkčiau, nes aš neturiu nei laiko (jau ir taip rytais užmerktom akim, apgraibom keliauju į dušą :D), nei noro kaskart plaukus trinkti du kartus. 7/10 Kaina: turėtų kainuoti apie 3 ar 4 svarus, pirkau vos už 0.79 ar 0.89 svaro (?)... 

3. Kurį laiką svajojau išbandyti ką nors iš YES To firmos gaminių. Vis žvilgčiodavau į šampūnus ir kondicionierius, tačiau pirmuoju mano bandomuoju "triušiuku" tapo veido prausiklis YES To Blueberries. Pakuotė giriasi, kad proguktas turi net 99% natūralių ingidientų (vėl gi, kadangi nelabai suprantu sudėtis, kas susidomėjo, turėtų pasigooglinti). Kaip bebūtų gaila, negaliu sakyti, kad šis veido prausiklis mane labai sužavėjo. Viskas būtų buvę gerai, jei ne ta šlykšti veido kremo konsistencija (kažkada jau keikiau Niveos veido prausiklį rožiniame buteliuke-tūbelėje, kurio konsistencija pasirodė esanti bene tokia pati). Šis prausiklis nė kiek neputoja, kai juo prausiesi, atrodo, kad užtepi veido kremą, pamakaluoji ir nuplauni. Džiugu tai, kad produkto užteko laaabai ilgam laiko tarpui, nes naudojasi jis tikrai taupiai. Ir odos jis nesausino, todėl daugiau skųstis negaliu. 7/10. Kaina: apie 8 svarus be akcijos.

4. Dar vienas dalykėlis, kurį labai ilgai naudojau ir pagaliau baigiau - Rimmel Lasting Finish skysta pudra/makiažo pagrindas (kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :D). Anglijoje Rimmel kosmetikos gaminiai nepasižymi didele kaina, tačiau galiu pasidžiaugti, kad jie tikrai nėra prasti. Šią pudrą pirkau, nes ieškojau kažko, kas gražiai išsilaikytų visą dieną, būtų jau bandytos firmos gaminys ir kainuotų vidutinišką pinigų kiekį. Ir tikrai, ši pudra savo darbą atliko, kur kas geriau maskavo nei dabartinės mano naudojamos (nusipirkau net dvi skirtingas, nes pirmoji nelabai patiko, tačiau antroji - iš viso bloga :D, tai vis tiek naudoju pirmąją). 9/10. Kaina: apie 5 svarus.

5. Kaip visada sunaudojau dar dvi the Body Shop dušo želes. Nieko blogo apie jas negaliu pasakyti: gerai prausia, skaniai kvepia ir tiek. 10/10. 


6. Taip pat baigiu sunaudoti the Body Shop kūno sviestą. Nežinau, kodėl dauguma juos taip giria, nes man maniškis pasirodė toks vidutinis. Niekaip nesuprantu, kodėl galiu jausti jo riebumą net po kelių valandų, nors atrodo, kad buvau jį gerai įmasažavusi į odą. Asmeniškai aš norėčiau šiek tiek lengvesnio produkto (galbūt vertėtų išbandyti šios firmos kūno losjonus?). Tiesa, kvapas dieviškas... Galbūt jis ir sugeba suvilioti... Turiu dar vieną kitokio kvapo šios firmos kūno sviestą, tačiau jį pirkau vien dėl to, kad kainavo pigiau negu pigiai. 6/10. Kaina: be nuolaidų apie 13 svarų, aš savąjį pačiupau su akcija už 5 svarus.


7. Išbandžiau tris Montagne Jeunesse veido kaukes: savaime šylančią su tamsiu šokoladu, vėsinančią su mėtomis ir jūros druska, bei drėkinančią su mėlynėmis ir spanguolėmis. Galiu pasakyti tiek, kad šios firmos veido kaukės pamažu tampa mano mėgstamiausiomis. Jos visos gali pasigirti nuostabiais, atpalaiduojančiais kvapais, jau po pirmo naudojimo juntamu poveikiu odai. Iš šių trijų labiausiai patiko savaime šylanti šokoladinė, lengvai kaitinanti veidą... Tik ją reikia naudoti labai atsargiai, jei nenori aplašinti ten, kur nereikia, nes pati kaukė nuo tos šilumos linkusi varvėti. :D O kvapas visiškai atitinka šokolado, todėl norisi net paragauti (aš rimtai!). 10/10. Vnt. kaina apie 1 svarą. (Pasirodo ši firma irgi turi savo internetinį puslapį, tad jeigu kam įdomu, galite užsukti pasiskaityti apie šias veido kaukes: www.montagnejeunesse.com)

Gero vakaro,
R.

2 komentarai:

  1. Saunu kad taip ilgai dirbai kad sukurtum si irasa :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na žinai, užtrunka laiko, kol išnaudoji priemones... nesinori po vieno bandymo jas liaupsinti ar peikti, nes dažnai pasikeičia nuomonė :)

      Panaikinti