"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2013 m. lapkričio 30 d., šeštadienis

Apie maistą*

Šiandien pusryčiams, kad padariau sumuštinių, tai padariau! Visą savo rytinę fantaziją išnaudojau. Kroviau viską, ką turėjau: ir pomidorus, ir pašildytus vakarykščius makaronus su faršu ir paprika, ir keptą kiaušinį. Greitai patapsiu kaip vietiniai gyventojai, kurie ant sumuštinių krauna visokias nesąmones (Odetka su Donatu pasakojo, kad jie ant batono dedasi čipsus, tada keptas bulvytes ir tada valgo. Geras ane?). Tarškėjau, barškėjau virtuvėj, o paskui susikuklinau, kai iš antro aukšto nulipęs Kęstas sakė, kad viskas puikiai kambary girdėjosi. Bet aš galvojau, kad Donato nėra, nes durys kambario buvo praviros, Odetka buvo seniai į darbą išėjusi, o Kęstą jau ir taip buvau pažadinusi, todėl net nesistengiau būti tylesne. Et! Gavosi kažkokie įdomaus skonio milžinai, kurie, tikiuosi, bus neblogas energijos užtaisas ir po valandos vėl nesinorės vagyti.


Jei atvirai, tai kol kas aš čia nieko nedarau, išskyrus, kad valgau ir nervinuosi dėl visko. Va jau ryt pirmoji darbo diena, poryt pokalbis dėl draudimo (dėl to teks išsiprašyti iš darbo, nors bus tik antra darbo diena ir labai nenoriu jos praleisti). Blemba! Bet žvelgiant iš gerosios pusės, galiu su jumis pasidalinti, kas Anglijoj labai skanu! :D

1. Čipsai, kurie sukrauti į mažyčius pakelius (perki vieną didelį paką, o jame dažniausiai būna 6 mažyčiai čipsų pakeliukai). Asdos čipsai nekainuoja 1 svaro, Walkers - 1,68svaro (6pakeliai dideliame pake), arba mano atrastas variantas Poundlande - 5 pakeliai dideliame pake už 1 svarą.


2. Asdos sausainiai. Asdos prekės yra panašios į pvz. Optima linija prekes. Parduotuvėje jos tikriausiai yra pačios pigiausios. Bet va kad Optima linija tokius sausainius turėtų, tai būtų mano mėgstamiausia maisto "linija". :D Jie labai trapūs, jaučiasi įv. grūdai, o viršus padengtas ščiokoladu! Kaina ~70p. Tinka ir vegetarams. :)


3. Jogurtukai! Nu super jie man čia. Dabar ragausiu visus iš eilės, o paskui nuspręsiu, kurie skaniausi. Pirmoje nuotraukoje 6 tokie indeliai kainuoja 2 svarus, antroje nuotraukoje 4 tokio jogurto indeliai kainuoja 1,5 svaro.


4. Įvairūs desertai taip pat parduotuvėse traukia akį ir širdį. Nors taupyti pinigėlių jie tikrai nepadeda, bet kartas nuo karto tikrai nesusilaikysiu ir grybštelsiu kokią pakuotę nuo lentynos. Už pavaizduotus nuotraukoje mokėjau 70p (už 4 indelius).


5. Labai fainas reikalas yra Mentos gumų indelis. 50 vnt. gumų už 1 svarą.

 

Norėčiau pasakyti, kad tikrai ne vien tik skanumynus čia valgau, perkam ir normalų maistą: faršą, bulves, makaronus, batoną, pomidorus, kiaušinius, bananus, pomidorų padažą (nors su juo žiauriai susifeilinom :D), salotas, sūrį, koncervuotus produktus ir t.t... Atėjo mūsų eilė pirkti aliejų. Labai nustebino prieskonių brangumas, todėl gailimės, kad neatsivežėm iš Lietuvos. Be to, labai sunku čia tuos prieskonius išsirinkti, nes baisu kokius "įtartinus" nusipirkti. :)

Geros dienos,
R.

1 komentaras: