"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Tinginiukų keksas


Vakar vakare ta proga, kad šiais metais perskaičiau pirmą grožinės literatūros knygą, parsineštą iš bibliotekos, kepiausi pyragą. Tingėjau šiek tiek, todėl pasirinkau lengviausią būdą apsimesti "gera namų šeimininke": radau spintelėje kepti keksui pirktinį miltelių mišinį, kurį tereikia sumaišyti tik su nurodytu kiekiu vandens ir aliejaus, taip pat pakelį miltelių, skirtų kremui paruošti, mikseriu plakant su pienu ir vėliau įdedant minkšto sviesto. Haha, tai va... ilgai netrukau tešlai užmaišyti ir kremui paruošti. Bet galutinis variantas patiko: lengvai pagaminamas, smagiai papuoštas (mano antra pagal mėgstamumą dalis gaminant pyragus), skaniai valgomas keksas.

*P.S. Pirmoji 2012-ųjų perskaityta knyga L. J. Smith "NAKTIES PASAULIS. Slaptoji vampyrė". Che che, tikrai taip. Tai ta pati autorė, kuri kuria mano perkamą knygų seriją "Vampyrės dienoraštis".
Taigi toliau bandau pildyti 2012 metų pažadukus. Ir linkiu sau tame sėkmės.

Jūsų,
R.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą