"Vakar dariausi vaisių salotas, o vakaras kvepėjo vakaru. Kažkas buvo palikęs pravertą langą… Girdėjau garsus, kurie kuteno miesto jaukumą. Kvepėjo pavasariu, tyrumu, gaiva ir labai norėjosi, kad visa tai nusileistų ant mano odos, plaukų ir pasiliktų kartu visą naktį..."

2011 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Vakare apie rytą*

Ji žinojo, koks yra ankstus rytas. Ji pažinojo jo tylą ir tyliai besimaišančią šviesą tamsoje. Ji kvėpavo jo oru, jo gaiva ir prisiminimais jau ne kartą... Ir jau daug kartų smulkūs ryto pirštukai, priversdami pasijusti ją nejaukiai, lietė jos pečius. Ir pažino ji rytą dažniausiai dėl to, kad per naktį negalėdavo užmerkti akių, dažnai liūdėdavo, bet dar dažniau žiūrėdavo filmus, bandydama užmiršti...
Tačiau dabar ji bando būti kitokia.

Vieną koją lėtai nuleido ant žemės. Didžiausiu pirštuku atsargiai bakstelėjo į grindis. Greitai atitraukė. Koja pasislėpė kaldros kalnynuose. "Šaltos" - pagalvojo. Tada lėtai nuleido ranką ir apgraibomis surado po lova išsibėgiojusias šlepetes. Ji nenorėjo palikti šiltos lovos, minkštos pagalvės ir savo svajonių pasaulio... Net stiprios kavos aromatas, susimaišęs su šviežiai keptų cinamoninių bandelių kvapu, šįkart nepajėgtų jos išvilioti nors kiek anksčiau.
Patraukusi šlepetes arčiau lovos krašto, ji dar kartą priglaudė galvą prie pagalvės ir tyliai užmerkė akis. "Pasaulis palauks" - tyliai sumurmėjo ir vėl paniro į vaivorykštės spalvos sapnus...

Panašiai keliuosi ir aš rytais. Sunkiai sunkiai, vos atmerkdama miego kilogramais apsunkusias blakstienas... Dar ir pamiegu kokias 10min. ilgiau negu turėčiau. Užtat paskui lakstau po butą kaip laukinė.
Kaip visada ne į temą - vakare rašau apie rytą... Bet juk miegas bet kuriuo paros metu yra labai skanus. Tad linkiu ramios nakties su saldžiais sapnais ir minkštaisiais sugulovais. ;)


* Art by Toinjoints (Deviantart)

4 komentarai:

  1. he he, nemeluok, pas tave nieks nekepa bandelių su cinamonu :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai aš ir nesakiau, kad jas kepa :D sakiau tik, kad aš taip pat negaliu anksti atsikelt... o tos cinamonės bandelės, tai mano tobulo ryto svajonės dalis. Tiesą sakant, mama moka jas kept, tik kad labai jau retai padaro ir tai daugiausia pavakarėje. Tai ne toks efektukas. :/

    AtsakytiPanaikinti
  3. tavo mama moka skanų pyragą iškept :P nevaryk... čia panašu, tik kad be cinamono :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mano mama ne vieną pyragą moka iškept. Ir aš moku ;D pagal receptą :D ir varškės apkepas eina kaip per sviestą! Kaip dabar norėčiau... net skrandukas susinervino.

    AtsakytiPanaikinti